Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krnovský Silový trojboj opět bodoval

Krnovský Silový trojboj opět bodoval

Ve dnech 7. – 11. dubna 2015 se v maďarské Oroshaze, konalo mistrovství Evropy v Silovém trojboji dorostenců a juniorů v Silovém trojboji

Dne 8.4. startoval krnovský junior a reprezentant České republiky Tomáš Juříček i na závodech s povoleným podpůrným vybavením. Opět se účastnil nejvyšší soutěže starého kontinentu v hmotnostní kat. do 66,0 kg.

V konkurenci 8 závodníků v této kategorii, byly karty rozdány prakticky po nahlášení základních pokusů. Součtem základů byl na druhém místě. Na prvního ztrácel 70 kg, což by ho na první pozici posunula jedině chyba ruského závodníka. A oproti třetí pozici, ze které ho mohl ohrozit slovenský závodník měl náskok 22,5 kg. Tento náskok již tak přesvědčivý není a jakákoli Tomova chyba mohla znamenat míchání pořadím.

Soutěž začala dřepem, ve kterém Tomáš Juříček předvedl 237,5 kg. Ruský Bakhshiev Roman zaváhal na základu a třetím pokusu, avšak 260 dávalo 22,5 kila náskok. Slovenský Perháč Adrián dal shodný výkon jako Tomáš a tudíž o druhé místo se muselo bojovat.

Následovala druhá disciplína Tlak na vodorovné lavici (Benč), která je Tomovou silnou stránkou. V dresu se mu podařilo zvládnout 167,5. Rus však svými 190 poodskočil a byl tak již nedosažitelný. Za to Slovák zdolal v uvozovkách pouze 130. To českému reprezentantovi poskytlo náskok nad třetím celých 37,5 kila. Jelikož mrtvý tah měli oba, jak slovenský Perháč, tak náš Juříček vyrovnané, oba nahlásili 225 základem, již jsme viděli stříbro.

Následovala třetí disciplína Mrtvý tah, která je rovněž silnou stránkou krnovského odchovance. Ovšem po zvládnutém základu následovaly 2 nezdařené pokusy na 235 kilech, kdy se projevila únava z předešlého staru. Oproti tomu, slovesnký Perháč přidal ve druhém pokusu 240 a pokoušel se zvednout i 252,5. Ovšem po nahlášení třetího pokusu slovenského závodníka již bylo jasné, že ani po zvládnutém pokusu již součet v trojboji Tomáše neohrozí. Stříbro bylo doma.

Tomáš juříček celkovým výkonem 630 kg v Trojboji nakonec obsadil druhou příčku a získal stříbrnou medaili za Silový trojboj. Zároveň v hodnocení samostatných disciplín získal bronz za dřep, kdy po zvládnutém shodném výkonu 237,5 kg rozhodovala o pořadí hmotnost závodníka. Tomáš se svými 66 kily byl opět nejtěžší v kat. do 66 kg, takže pouze rozdílem 1 kila hmotnosti lehčího Perháče, přišel o malé stříbro ve dřepu. V benči se situace neopakovala a za svůj výkon získal malou stříbrnou. Celkem si z Evropy dováží tři madaile (Bronz-dřep; Stříbro- benčpres; Stříbro-Trojboj)

Celkové pořadí nakonec bylo

20150408_195846.jpg

1. Bakhshiev Roman (RUS) 700,0 kg

2. Juříček Tomáš (CZE) 630,0 kg

3. Perháč Adrián (SVK) 607,5 kg

Tomáš Juříček se stal vícemistrem Evropy v Silovém trojboji Juniorů pro rok 2015.

Před 14 dny se stal mistrem Evropy v klasickém Silovém trojboji (RAW) bez podpůrného vybavení. Tomáš Juříček opět dělá radost nejen vedení oddílu a kamarádům, ale svou pílí přispívá k rozšiřování řad mladých členů krnovské Lokomotivy. Poděkování za přípravu a péči opět patří našemu trenérovi a kamarádu p. Václavu Stuchlíkovi a rovněž Tomově přítelkyni Evě, která jej doprovází na veškeré závody. A nemůžeme opomenout i město Krnov, které finančními prostředky pomáhá tyto úspěchy tvořit. Přejeme všem zdraví a spokojenost jak ve sportovním, tak i osobním životě a snad se dočkáme příjemných zpráv i z mistrovství světa, na které se pokusíme, našeho kamaráda opět připravit.

20150408_200817.jpg

Za oddíl Silového trojboje, vedení oddílu v čele s p. Stuchlíkem.

Zpracoval: Petr Gracias