Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.Extraliga 2.kolo KRNOV 2011

19.Extraliga 2.kolo  KRNOV 2011

Krnov - Oddíl silového trojboje Lokomotivy Krnov pořádal v sobotu vrcholnou akci, bezesporu se podařila, neboť všichni na ni pěli jen chválu.


Autor: Pavel Habram DENIK
 

Sportovní halu Lokomotivy Krnov v sobotu zaplnili silní muži. Krnovský oddíl silového trojboje tady pořádal druhé kolo a také zároveň finále extraligy čtyřčlenných družstev v tomto sportu, který zahrnuje dřep s činkou, bench-press a mrtvý tah.

Největší hvězda, bronzový medailista z MS

Na palubovce byla k vidění celá republiková špička včetně reprezentantů, kteří závodili za Českou republiku na nedávno proběhnuvším mistrovství světa v Plzni. Největší hvězdou pak byl bezesporu borec, který u nás nemá konkurenci, Milan Špingl, čerstvý bronzový medailista ze světového šampionátu.

Na vrcholné republikové akci se představilo osm nejlepších oddílů u nás, samozřejmě včetně domácí a pořádající Lokomotivy. „Pořádali jsme to společně s Olympií Zlín a celá akce proběhla úplně perfektně,“ povídal s úsměvem místopředseda krnovského oddílu Petr Vlach a pokračoval: „Byl tady i předseda svazu silového trojboje a pěl jenom slova chvály. I od závodníků máme výborné ohlasy,“ doplnil místopředseda a sám také aktivní účastník extraligového finále.

Suverénní Nymburk

Pořadí na prvních třech medailových místech dopadlo podle očekávání. Svou pozici potvrdil nejlepší klub u nás TJ Sokol Nymburk, v jehož dresu závodí již zmíněný Milan Špingl. „To je borec, sám zvedá v trojboji přes tisíc kilo, což nikdo jiný nezvládne. Vyhrál i absolutně. Tuhle kategorii jsme vyhlašovali navíc. Měli jsme pro něho připravenou pětilitrovku utopenců, protože se po tom zisku bronzu na MS nechal slyšet, že už je dlouho neměl,“ smál se Petr Vlach.

Boj o druhé místo byl napínavý do posledních chvil. Nakonec jej pro sebe urvala Olympia Zlín před Vitalmaxem Dětřichov.

Krnovští siláci nejlépe v historii

Krnovští borci vybojovali páté místo. Tým ve složení Milan Greguš, Jiří Olejko, Petr Vlach a Antonín Pavlovec dosáhl nejlepšího výsledku v historii krnovského silového trojboje, když získali 1 791 bodů. „Jsme naprosto spokojeni,“ uvedl Petr Vlach a pokračoval: „Navíc se ukázalo, že jsme stále schopni se zlepšovat.“ Milan Greguš se vrátil po zranění a na vrcholnou akci se dokázal výborně připravit. „Sice ještě není úplně fit, ale dokázal se vyhecovat. Možná ho vyburcovalo také to, že se mnou prohrával, tak mě musel překonat,“ smál se Gregušův týmový kolega.

Jiří Olejko je druhý z krnovských rekonvalescentů. „Měl těžké zranění, ale taky už se dostává do bývalé formy a předvedl parádní výkon,“ komentoval výkon spolubojovníka Vlach.

Antonín Pavlovec, zapůjčený z Vítkovic, potvrdil svou formu. „Byl z nás zase nejlepší. Takového závodníka bychom chtěli do týmu natrvalo. V jednotlivcích bude závodit za Vítkovice, ale v družstvech ho vždy rádi mezi sebou uvidíme,“ chválil Vlach.

Samotný Petr Vlach si vylepšil osobní rekord v trojboji o neuvěřitelných třicet kilogramů. Předchozích 707 zlepšil na 737,5 kila. „Kdybych tenhle výkon udělal v dubnu, tak mám bronz z republiky,“ povídal trojbojař.dsc09477.jpg

Krnováci v extralize sedmí

Celkově skončili krnovští siláci v extralize sedmí, což je na nováčka výborný výsledek. Navíc mají zachovánu extraligovou příslušnost i pro příští ročník, neboť žádný z oddílů národní ligy, případných kandidátů na postup, nedosahuje jejich výkonnosti. „S největší pravděpodobností budeme také v příštím roce pořádat zase extraligové finále, což je myslím nejlepší ohodnocení toho, jak se akce zúčastněným i šéfům svazu líbila,“ pochvaloval si místopředseda Vlach.

Kulturista Prchal nadchl siláky

V rámci sobotního finále se představil také kulturistický mistr republiky v dorostu, svěřenec trenéra Jaroslava Mlčka, Jakub Prchal, který předvedl svůj program. „Všichni tím byli úplně nadšeni. Kuba sklidil obrovský aplaus od všech závodníků. Navíc koketuje s myšlenkou, že by zkusil i silový trojboj, takže je možné, že v nové sezoně ho přivítáme do svých řad. Byli bychom moc rádi,“ vyhlížel potencionální posilu člen krnovského trojbojařského týmu.

Borci v pozadí, bez nich by to nešlo

Samozřejmě finále by nešlo uspořádat bez množství lidí v pozadí, kteří se starali o hladký průběh a zázemí pro sportovce. „Velký dík patří pánům Filovi a Čechovi. Stejně tak Petrovi Graciasovi, který se o nás staral. Masíroval nás, abychom měli rozehřáté svaly, a vůbec kolem nás lítal během soutěže, abychom se mohli soustředit jen na závody. Tomáš Poles zase zapezpečoval technickou stránku, on-line přenos a veškeré počítačové věci. A samozřejmě musím poděkovat týmu nakladačů z Olympie Zlín. Je to zkušená parta, která nakládala i na MS v Plzni,“ vyzdvihl všechny muže v pozadí Petr Vlach.

Kompletní záznam a výsledky.