Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. Mistrovství Severní Moravy v klasickém (RAW) silovém trojboji

2. Mistrovství Severní Moravy v klasickém (RAW) silovém trojboji

 

V sobotu 24. října proběhlo na městském stadionu v Ostravě 2. Mistrovství Severní Moravy v klasickém (RAW) silovém trojboji, pořádané oddílem silového trojboje Colbert club SSK Vítkovice. Tohoto klání se zúčastnilo 9 oddílů mezi kterými tradičně nechyběl i krnovský oddíl silového trojboje, který vyslal hned 5 mladých, nadějných závodníků. Ikdyž krnovští lifteři patřili mezi nejmladší účastníky soutěže, tak se neztratili a bodovali i mezi staršími a zkušenějšími borci, jelikož se nevyhodnocovalo dle věkových kategorií, ale pouze podle váhy.

Jako první nastoupil devatenáctiletý debutant Filip Hasmanda, který závodil v kategorii do 66kg, kde skvělými a jistými pokusy 120kg ve dřepu, 85kg v benchpressu a 152,5kg v mrtvém tahu vybojoval ze svých prvních závodů hned zlatou medaili.

V kategorii do 74kg měl krnovský celek hned dva trumfy. Prvním byl dvacetiletý Jiří Procházka, který po výkonech 135kg ve dřepu, 95kg v benchpressu a 162,5kg v mrtvém tahu vybojoval šesté místo.

Tím druhým byl český reprezentant a účastník mistrovství světa osmnáctiletý Jan Pavlíček, který patřil i přes svůj mladý věk mezi favority. Honza musel bojovat až do posledního pokusu v mrtvém tahu. Po výkonech 140kg ve dřepu, 110kg v benchpressu a 170kg v mrtvém tahu vybojoval skvělé třetí místo v kategorii do 74kg a zároveň absolutní vítězství mezi dorostenci.

V hmotnostní kategorii do 83kg závodili také dva borci z Krnova. Tím prvním byl osmnáctiletý Pavel Stareček, který zahájil soutěž krásným výkonem 122,5kg ve dřepu. Poté se bohužel zranil v rozcvičovně při benchpressu a následně už bylo pozdě snížit základní hmotnost 85kg, kterou se marně snažil zdolat. Závody nakonec statečně dokončil mrtvým tahem, kde zvedl činku o hmotnosti 150kg. V důsledku poraněného ramene a tím pádem nezdolání benchpressu se jeho výsledek do konečného vyhodnocení nezapočítal.

Poslední krnovskou nadějí byl zkušený jednadvacetiletý Lubomír Švaňhal, který vybojoval šesté místo za výkony 160kg ve dřepu, 95kg v benchpressu a 210kg v mrtvém tahu.

K výborným výkonům přispěli i další členové oddílu, kteří se starali o blaho závodníků a to masérka Dominika Skálová a v roli trenéra a hecíře Lukáš Tomčák, který nakonec zhodnotil závody za úspěšné, jelikož si krnovský oddíl odvezl z Ostravy tři cenné kovy a v pořadí devíti oddílů se umístil na páté příčce i přes nízký věk závodníků.