Jdi na obsah Jdi na menu
 


22.mistrovství ČR v silovém trojboji s mezinárodní účasti

Ve skvělé formě se představili závodníci Oddílu silového trojboje TJ Lokomotiva Krnov. 
V sobotu 8.3.odcestovali dorostenci a junioři na 22.mistrovství ČR v silovém trojboji s mezinárodní účasti  do Lukova u Zlína.
Po náročné přípravě pod vedením trenéra Václava Stuchlíka a ostatních zkušených členů našeho  oddílu obzvlášť Petr Gracias,který jako asistent a masér zdárně asistoval se připravovali na toto mistrovství.
Tato příprava se vyplatila,o čemž svědčí výsledky,které naši závodníci dosáhli.
Ve velmi silné konkurenci startovalo 23.dorostenců a 22.juniorů celkem 22.oddílů z České a Slovenské republiky.
V kategorii dorostu jsme měli dva zástupce,kteří se nominovali na tuto soutěž.
Výborně si počínal celý tým na soutěži , dorostenec Pavlíček Jan ve váze do 66.kg opři svém prvním startu na takovéto vrcholné soutěži dosáhl skvělých  výkonech  v jednotlivých disciplínách 120 kg dřep,112,5 kg tlak na lavici,160 kg v mrtvém tahu v trojboji činilo 392.5 kg a získal mistra České republiky a potvrdil mé předpoklady velkého talentu a příslibu výborného závodníka našeho oddílu.
Náš druhý dorostenec Lubomír Švaňhal startoval ve váhové kategorii do 83,kg a počínal si rovněž výtečně.
Rovněž při jeho prvním startu na takto významné soutěži po výkonech 160 kg dřep,95 kg tlak na lavici,200 kg mrtvý tah celkem v trojboji činilo 
455  kg a zajistilo mu to 2.místo a titul vice mistra ČR.
V kategorii juniorů exceloval ve váze do 66 kg Tomáš Juříček.
Soutěž absolvoval velmi brilantně a po výkonech 215 kg ve dřepu,157,5 kg v tlaku na lavici,240 kg v mrtvém tahu dosáhl výkonu 612,5 kg v trojboji a stal se mistrem České Republiky a zároveň i mistrem mezinárodním. Všechny jeho výkony v jednotlivých disciplínách znamenaly nové České rekordy juniorů a výkon v tlaku je i novým českým rekordem můžu. V výkon v mrtvém tahu znamenal vyrovnání rekordu ČR v mužích celkovým trojbojem Utvořil nové rekordy ČR v juniorech i Mužích.
Celkově do historie sportu zapsal 6.rekordů během jedné soutěže, což zatím žádný sportovec v historii Silového trojbojenedokázal.
Těmito výkony se nominoval do reprezentace ČR juniorů, které mu zajišťují start na mistrovství Světa.Tímto rozšířil velmi cenný  úspěch našeho oddílu a je to již druhý mládežnický člen,který se dostal do reprezentace.
V celkovém absolutním pořadí ,které se přepočítá na body obsadil velmi pěkné 3.místo.
V hodnocení oddílu dle umístění závodníků jsme osadili 2.místo v České republice.
Tohoto umístění si velmi cením a potvrzuje se naše nová koncepce, věnovat veškerou činnost  mládeži a výsledky se dostavují.
Zároveň je potěšující zvýšený zájem mládeže v našem oddíle a tyto výsledky tomu napomáhají a výhledově se rýsují další nadějní závodnici.
Tímto chceme poděkovat také městu Krnovu, které přispívá nemalou finanční částkou na mládež a tímto umožňuje skvělou práci s mládeží a jejich zapojení do nejvyšších soutěží a tím i vzorně reprezentovat jak město Krnov, tak rovněž oddíl Silového trojboje, který patří již po mnoho let k nejlepším v ČR. Děkujeme městu Krnov za podporu práce s mládeží a věříme, že i nadále budeme ve spolupráci pokračovat a jako oddíl se i na vrcholu nadále udržíme.
Václav Stuchlík
Předseda oddílu.   
Na snímku z levé strany: Pavlíček Jan,Juříček Tomáš,Švaňhal Lubomír,trenér Václav Stuchlík . 

   

 

22.-mistrovstvi-cech.jpeg