Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.Mistrovství světa Masters Plzeň 2010

28.Mistrovství světa Masters Plzeň 2010

Ve středu 29.9.2010 odjel reprezentovat Českou Republiku pětapadesátiletý zkušený Rémy Krayzel. Soutěží v kategorii masters 2 (od 50 – 60let)  o váze do 82,5.
Hned první disciplína, kterou je dřep ukázala že by Rémy mohl bojovat o medaile. 242,5 Kg sice stačilo „jen“ na čtvrté místo, ale s nepatrným rozdílem.Obrazek

V benči což je nejsilnější disciplína krnovského borce, zatlačil krásných 182,5kg a v celkovém pořadí poskočil na třetí příčku. Tento výkon znamenal třetí nejvyšší benč a zaslouženou malou bronzovou medaili za dílčí disciplínu.(na velkých soutěžích se hodnotí i každá disciplína zvlášť). Zároveň 182,5Kg je nová hodnota českého rekordu v této kategorii.

V mrtvém tahu Rémy bojoval ale 220Kg které sice vytáhl lehce,  stačily na krásné čtvrté místo na světě. Celkový součet v trojboji činil pěkných 645Kg.

Velice pěkný výkon a reprezentace jak oddílu tak města Krnova když se podívám na pár dní, které měl Rémy na regeneraci po národní lize….dodal k vystoupení na světové scéně oddílový kolega Vlach Petr.

V této kategorii závodilo osm borců z celého světa, první místo zaslouženě Kraus Valerij (Německo) s výkonem 680Kg, druhé místo Ring Tomas(Švédsko)s výkonem 667,5Kg a třetí příčka Petrenz Andreas(Německo) s výkonem 665Kg.
V hodnocení národů obsadila Česká Republika nádherné čtvrté místo a jde vidět že jistě patříme mezi velmoci v tomto sportu, za což patří velké poděkování všem reprezentantům.

Ronnie.cz
Kompletní výsledky zde.