Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.Ročník Národní ligy družstev v silovém trojboji

 

V sobotu 29.9.2012 se v krnovské hale Lokomotivy uskutečnil 3. ročník Národní ligy družstev – oblast Morava v silovém trojboji. Soutěže se účastnilo 10 čtyřčlenných družstev.  Soutěž pořádal místní oddíl TJ Lokomotiva Krnov jehož členové připravili důstojné zázemí s veškerých komfortem pro závodníky (informace o následujících pokusech, p11408181.jpgprůběžné pořadí atd).

Závodit se začalo po rozdělení do čtyř skupin lehce po desáté hodině.  První disciplína, kterou je dřep,   naznačila, jak se bude formovat pořadí. 300Kg v této disciplíně sice překonáno nebylo, ale velice pěkné dřepy předvedl  Antonín  Pavlovec  z Vítkovic (295 kg). Za zmínku jistě stojí i výkon ve dřepu Petra Lahody z Rosic , který úspěšně zvládnul 290 kg.

V benčpresu bylo vidět hned několik pokusů nad 200Kg. Pěkný výkon v této disciplíně předvedl Martin Turek z Bohumína, který dostal nad hrudních rovných 200 kg. Nejlepšími benčaři  této soutěže se stali dva borci z Rosic. Petr Lahoda vystřelil činku s hmotností 235 kg a jeho oddílový kolega Martin Šumbera přidal dalších 5 kg navíc a vytlačil tak činku o hmotnosti 240 kg. Výkony druhé disciplíny jen potvrdily domněnky o pořadí po dřepech. Umístění družstev na předních místech se nijak zásadně neměnilo.

Vše mohla zamíchat poslední disciplína mrtvý tah, kde kraloval vítkovický Tomáš Poles s úctyhodným výkonem 300 kg. Drobnou úpravu konečného pořadí mrtvý tah přece jenom přinesl. Domácí oddíl Lokomotivy byl po celou dobu závodu na páté pozici, ale právě poslední pokus Jiřího Olejka (240Kg) posunul krnovské o těsné 4 wilksovy body na konečnou 4. příčku před družstvo ze Sedlčan. První tři oddíly si své pozice uhájily a Národní ligu Moravy tak vyhrálo družstvo z Rosic před druhými Vítkovicemi a třetím Bohumínem.

Za zmínku stojí úctyhodný výkon nejstaršího závodníka domácí Lokomotivy Václava Burdy, který ve svém věku 66 let stále závodí a v celkovém pořadí jednotlivců za sebou nechal na této soutěži značný počet závodníků (19.místo v absolutním pořadí za krásných 378 w. bodů).

Závěrem patří poděkování všem závodníkům, nakladačům, rozhodčím, organizátorům a především sponzorům, zejména panu Jaškovi z  Vám jistě známé firmy PROM-IN.

Výsledky soutěže naleznete zde. Videozáznam můžete shlédnout zde.