Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství světa dorostenců a juniorů v Maďarsku v Orosháze.

Mistrovství světa dorostenců a juniorů v Maďarsku v Orosháze.

 

Výborně si počínal a  radost udělal člen oddílu silového trojboje TJ

Lokomotiva Krnov a reprezentant České republiky v silovém trojboji.

dscn0458.jpg

 

V termínu 1.9.2014 až 6.9.2014 proběhlo Mistrovství světa dorostenců a juniorů v Maďarsku v Orosháze.
Náš závodník Tomáš Juříček se rovněž zúčastnil tohoto klání ,kde si počínal velmi dobře.
V kategorii do 66.kg která byla velmi silně obsazena a konkurence veliká, tuto absolvoval a po po výborných výkonech obsadil pěkné ale nepopulární 4.místo.
Přesto že podal skvělý výkon o čemž svědčí juniorský rekord ČR ve dřepu výkon 232.5 kg.V další disciplíně benčpres na lavici se zlepšil na výkon 162.5 kg a stejný výkon měl Americký závodník a o malou bronzovou medaili jej dělilo 50 dkg o což byla jeho osobní váha těžší než Americký závodník a tímto výkonem vytvořil nový rekord České republiky jak mužů tak juniorů.
V poslední disciplíně mrtvém tahu pokořil 235. kg čímž si zajisti malou bronzovou medaili,které se uděluji za každou disciplínu a výkonem 630 kg v trojboji vytvořil nový Český rekord v trojboji jak mužů tak juniorů.Celkem získal 494.37  bodů Wilks na který se výkon přepočítává se v dlouhodobých tabulkách našeho oddílu zařadil na 2.místo 
Přestože vytvořil vytvořil 5.rekordů ČR .stačilo to na velmi pěkné 4.místo na světě.
Jelikož je to jeho teprve druhá veliká soutěž,počíná si velmi úspěšně a perspektivy má  nadějné poněvadž, se jedná o velmi talentovaného závodníka a v příštím roce bude ještě startovat v kategorii juniorů a řadí se mezi absolutní světovou špičku.
Jeho výkonnost jde stále nahoru a výborným příkladem pro ostatní mladé a nadějné borce našeho oddílu.
Za jeho výkony ,kterými reprezentuje naše město a je to zároveň poděkování za podporu kterou nám město dává a zároveň ČR,poděkoval i prezident Českého svazu silového trojboje.
Rovněž to potvrzuje správnou cestu našeho oddílu a mládež na kterou jsme vsadili nám dělá velkou radost.
Zároveň můžeme sledovat a získávat zkušeností ze světových soutěží,kterých se Tomáš Juříček zúčastňuje a které předává mladým závodníkům a dělá nám všem příznivcům silového trojboje radost.
Po dlouhé době se nám podařilo vypěstovat závodníka světového formátu a potvrzuje náš cil, v příštím roce neskončit hůře jak 3.na světě.
Jako jsem předpovídal již dříve,že na to Tomáš výkonnost má.
 
Předseda oddílu a trenér Václav Stuchlík
Na snímku členové našeho oddílu:   
   Tomáš Juříček,asistenkta Eva Bartoníčková a asistent Aleš Rys.