Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mitrovství Evropy Plzeň 2010

23. Mistrovství Evropy Master Plzeň

Mistrovství Evropy v silovém trojboji MASTERS  se opět po roce vrátilo na území  České republiky. Organizátorům se povedlo připravit nádherné závody v prostředí plzeňského Parkhotelu. Obrazek

Českou Republiku odjelo reprezentovat i krnovské trio veteránů :  Janis Kenis, Rémy Krayzel a Milan Greguš.  Všichni tři borci jsou letošní mistři České  Republiky. Svou každodenní tréninkovou dřinu dokázali zúročit i v Plzni.

V úterý 22.6. začalo Mistrovství Evropy pro kategorii nad 60let(M3). V kategorii do 56Kg nastoupil reprezentant Janis Kenis a zatím co na území ČR nemá tento borec konkurenci v Plzni tomu bylo jinak. Hned tři borci se utkaly o cenné kovy. Janis neponechal Obrazeknic náhodě a ve všech třech disciplínách ozdobil svou hruď stříbrnými medailemi. Po jistých pokusech ve dřepu  100Kg, benči  72,5Kg a mrtvém tahu 102,5Kg sice zůstal za svými maximy, ale celkově se stal vicemistrem Evropy pro rok 2010.

Ve středu 23.6. se pokračovalo kategorií 50-60let(M2), do které byl nominován několikanásobný vítěz krnovských benčů  pětapadesátiletý Rémy Krayzel. Konkurence v této váhové kategorii do 82,5Kg byla obrovská, soutěžilo zde hned sedm borců. Po první disciplíně, kterou je dřep se krnovský borec držel na pátém místě s malou ztrátou na medailové umístění. V benči, což je Rémyho nejlepší disciplína, již neponechal nic náhodě a výkonem nádherných 180Kg zaslouženě zvítězil a bral zlato. V poslední disciplíně, kterou je mrtvý tah bojoval krnovan s technikou, která se vůbec nelíbila rozhodčím. Až třetím pokusem zdolal základní váhu 200Kg. Celkový součet v trojboji 622,5 stačil  ,,pouze´´ na bronzovou medaili.

ObrazekV pátek 25.6. vyvrcholilo 23.Mistrovství Evropy kategorií 40-50let(M1) kde českou republiku, v kategorii do 100Kg reprezentoval Milan Greguš. V konkurenci sedmi borců se krnovský matador umístil ve dřepu za výkon 290Kg na 3.místě a byl odměněn ,,malou´´ bronzovou medailí. Do druhé disciplíny nastoupil Milan s těžkým základem 207,5Kg ,který zdolal až na podruhé. 212,5Kg byla hodnota třetího pokusu, který krnovský borec zvládl, ale pokus mu nebyl uznám pro údajný pohyb nohou. Po dvou disciplínách byl Milan o 5Kg před německým závodníkem na třetím místě, takže bylo jisté že rozhodne mrtvý tah. Po prvních pokusech se na umístění nic nezměnilo. Druhý pokus zvládl lépe německý reprezentant a přeskočil krnovského borce o 5Kg. Vše rozhodly nepovedené třetí pokusy obou borců a bylo dobojováno. Německý závodník Hansicke Peer odsunul Milana celkově na čtvrté místo.

,, Je to velká škoda, protože Milan odjížděl do Plzně ve skvělé formě. U benčpresu mě mrzí přísný výrok rozhodčích, ale nemůžeme se vymlouvat, chybělo prostě 5 kg k medaili´´ dodal oddílový kolega Petr Vlach.

´´Všichni tři borci skvěle reprezentovali Českou Republiku, krnovský oddíl a v neposlední řadě i město Krnov za což jim patří poděkování´´ hodnotí krnovský trenér Václav Stuchlík.

Celkově získala Česká reprezentace 11 cenných kovů a obsadila  2.příčku v hodnocení národů. 

Výsledky zde M1 , M2 , M3
záznam závodů zde
Foto a Video  Tomáš Poles powerlifter.cz

Neuznaný pokus 212,5Kg Milana Greguše 

 

Náhledy fotografií ze složky 23.MEvropy Masters 2010