Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomáš Juříček z TJ Lokomotiva Krnov, úspěšný na Mistrovství světa.

 Tomáš Juříček z TJ Lokomotiva Krnov, úspěšný na Mistrovství světa.

 

Krnovský závodník Tomáš Juříček odcestoval  s Českou reprezentaci do Potchefstroomu v Jihoafrické republice, kde proběhlo od 2.6. do 8.6.2014 Mistrovství světa v klasickém silovém trojboji RAW.

 

sam_0707.jpg

Po náročné přípravě v našem oddíle pod vedením trenéra Václava Stuchlíka a asistence ostatních členů se natrénované kilogramy zúročily v úspěch.

Tomáš Juříček startoval v kategorii juniorů do 23.let ve váze do 66 kg.

Tato kategorie byla velmi silně a nejpočetněji obsazena.

Startovalo 11 závodníků z celého světa a náš závodník po úspěšné domácí sezoně, kde nebyl poražen si počínal velmi dobře.

Při jeho prvním startu v reprezentaci jsme s napětím očekávali, jak si bude počínat na této vrcholné soutěži.

10251996_821278021218027_2408303331565599145_n.jpg

 Po první disciplíně dřep s činkou  se mu podařilo zdolat váhu 187,5  kg a umístil se na 5. místě, což byl  výborný vstup do soutěže. Škoda  drobného zranění během soutěže,  které jej mírně omezovalo, na  tréninku v přípravě v teto  disciplíně zdolával běžně 200 kg.

 Druhá disciplína benčpres na lavici  je jeho silnou zbraní. To se potvrdilo i na tomto mistrovství, kde výkonem 142.5 kg získal 3. místo a malou bronzovou medaili, které se udělují za každou disciplínu. Celkově se tak posunul na 3. místo.

Následovala poslední disciplína mrtvý tah, který má také na vysoké úrovni. Je držitel Českého rekordu.

Tomášovi se podařilo zdolat váhu 222.5 kg, jež opět znamenala 3. místo a zisk další malé bronzové medaile.

Po těchto umístěních a na zvedaných kilogramech, 552.5 kg za trojboj, následovalo to nejpěknější z celé soutěže, a to obsazení 3. místa a velkou bronzovou medaili z mistrovství Světa.

Velmi nadějné a perspektivní pro něj, že v kategorii bude startovat i příští rok.

Potvrdilo se, že Tomáš Juříček je naším velkým talentem a tímto umístěním se přičinil o zatím největší úspěch našeho oddílu.

Svým příkladným přístupem k tréninkům a vzornou reprezentací, přitahuje mládež do naší posilovny. Zároveň skvěle reprezentuje město Krnov i oddíl v zahraničí a nadále určitě bude v tomto trendu pokračovat.

Jsem velmi spokojen, poněvadž se nám vyplatilo věnovat veškeré úsilí mládeži a výsledky se dostavují, což nám dělá velkou radost.

Věříme, že při dalším startu v silovém trojboji na mistrovství Světa, které proběhne v září, a na které se Tomáš opět připravuje, není bez šancí na další medaile. 

Zároveň touto cestou chceme poděkovat městu Krnovu, které finančně podporuje jak mládež, tak i tento výjezd našeho reprezentanta.

 

Václav Stuchlík

předseda oddílu silového trojboje.